Słoneczny Pomidorek – przywódca dodatków

Przepyszny jako warzywko od zawsze używane w branży gastronomicznej. Przecież to oczywiste, że z pomidora bardzo zdrowego pomidora możemy ugotować cały wszechświat kulinarny tworząc od soku pomidorowego, przecieru, pasty, chutney'u przez zupy, sosy a zakończywszy na ketchupie czy pomidora jako postać nieco smażoną a także tylko i aż gotowaną.
Do jakich przekąsek stosujemy pomidora?
Piosenka żegnająca pomidory - jak usłyszymy w utworze ekipę Kabaretu Starszych Panów daje do myślenia najwłaściwiej jak często odczuwamy tęsknotę w stosunku do aromatu pomidorów, zimową porą. Niemal zawsze możemy spotkać dalekie odmiany pomidorów hiszpańskich, greckich czy włoskich w pobliskich sklepikach odczuwamy tęsknotę za smakiem pomidorów nieuprawianych szklarniowo, rozwijających w słoneczku. Takie właśnie pomidory są przystosowane najczęściej na różnego typu dania takie jak choćby keczup. Pomidorowy sos zdarza się, że przeistacza się w pyszny ketchup dokładaniu właściwych ilości pomidorów. Praktycznie zawsze jego bazą jest wysublimowany koncentrat pomidorowy a także wysokiej klasy sos pomidorowy. 

Pomidorowy biznes
kotlin
Popularyzacja mięsistych to etap, zapoczątkowany jeszcze w XVIII wieku. Mniejsze firmy, wykorzystywały pomidory by wykreować z nich popularne dziś produkty np. najlepsze keczupy spowodowały rozwój jedzenia typu fast food.
Stworzono najróżniejsze rodzaje przecieru pomidorowego, teraz też stosowane do prawie wszystkich potraw. Najpierwszą przystosowaną i kojarzoną z ketchupem małą przekąską są frytki. Połączenie ketchupu z frytkami to majstersztyk smakowy. Zwykle cudowne frytki są szykowane są nie inaczej jak z ketchupem. Keczup specjalnie przystosowany do frytek ma podkreślać aromat zapiekanego ziemniaka. W sytuacji gdy mówimy o zapiekanym ziemniaku, następną przekąską, nie istniejącą bez keczupu jest zapiekanka. Zapiekankowy ketchup to nowa propozycja na temat standardowego sosu pomidorowego. Zapiekanki mogą być podawane z ketchupem, który może też być uniwersalnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju przekąsek


Pomidor orientalny
Pomidor to pyszne warzywo, które gości niemal w każdej kuchni. Orient w kuchni światowy kebab. Kuchnia wschodu charakteryzuje się ostrym aromatem i bardzo różnorodnymi pochodnymi curry, imbiru i nie tylko. Nikogo to nie dziwi, że warzywo będące w postaci kebabowego ketchupu jest stosowany w gastronomii. Rzadko kto wyobraża sobie kebab bez ketchupu. Ketchup do kebaba powinien być po pierwsze właściwy do podkreśleniu poszczególnych nut w smaku, ze szczyptą kurkumy, curry, czosnku.
Ma to także odniesienie i podobnie tak samo z daniami z grilla. Grilowane potrawy wymagają odpowiedniej oprawy w postaci dodatków. A bazą takiej oprawy są niesamowite typu sosy, dipy i ketchupy. Grillowy ketchup jak kebabowy ketchup musi uwydatniać smak określonych potraw. Grillowy ketchup to nadzwyczaj popularna propozycja przetwórni warzywnych w dwóch typach pikantnym a także łagodnym. 

Pizza Italiano w pomidorach
Jedna z najczęściej przyrządzanych na świecie potrawa, która nie istnieje bez pomidorowego smaku jest pizza. Włoski znak rozpoznawczy, który jest popularny na całym świecie skomponował duet stulecia z ketchupem. Wyśmienity ketchup do pizzy to taki, który jest kwintesencją pomidora i ziół. Jak się okazuje pysznym ketchupem do pizzy są aromatyczne różne typy chutneyów oraz ketchupów